Projekt

Företagsamheten finns som en röd tråd i allt det som JCI Mariehamn gör. Arbetet sker oftast i projektform där man har möjlighet att handha och påverka allt i ett projekt från början till slut samt även ta ansvar för den ekonomiska biten. Nedan berättar några utav projektledarna under verksamhetsåret 2015 om vad de tycker är det bästa med att engagera sig i JC-projekt.

JCI Valvaka 2023 

Den 15.10.2023 är det lagtings- och kommunalval på Åland. Under denna kväll ordnar JCI Mariehamn valvaka i Alandica. Projektgruppen startade planeringen i början på året 2023. I år kommer vi även att ordna barnens val som även ordnades under 2019. Barnens val kommer att ordnas under valdagen den 15.10.2023 i alla vallokaler på Åland.

Projektledare : Sandberg Alexandra

”Vi är ett grupp på 9 st som är med och planerar valvakan inför 15.10.2023. Under denna valvaka kommer vi att bjuda på både analyser och underhållning, förhoppningsvis kan vi distrahera nervositeten som kanske infinner sig i Alandica under kvällen. Första delen av projektet har gått framåt i bra takt. Att delta i projekt och leda projekt ger en möjligheten att lära sig nya saker och knyta kontakter som annars inte skulle uppstå. Vilket har varit riktigt givande. ” – Alexandra Sandberg, projektledare valvakan 2023

Vad är det bästa med att engagera sig i JC-projekt:

”Det bästa är känna att man på något sätt gör skillnad och gör något bra för andra människor. Jag tycker också att jag lär mig många nya saker och får värdefulla kontakter. Det är roligt och givande att jobba med JC-projekt och jag ser fram emot att engagera mig i flera JC-projekt framöver.”

Susanne Olofsson, projektledare för ledare för en dag 2015

”Jag brinner mest för att engagera mig i de projekt som berör vårt samhälle i en positiv riktning. JCI Mariehamn har flera sådana projekt och de är till exempel 9 juni, julgranen, valvakan och Åland Tourist Map (i samarbete med ÅTM Ab). Det bästa med att engagera sig i JC-projekt är att man i de ovannämnda projekten kommer i kontakt med många människor och kan bygga vidare sitt sociala nätverk. Alla projekt behöver inte vara stora men att jobba med ett större projekt gör även att man får en bra relation till sina projektkolleger. Man lär sig mycket på det personliga planet eftersom man många gånger kommer från lite olika yrkesroller.”

Alexander Östergård, projektledare för Valvakan 2015

​”Gemenskapen inom projektgruppen och det som man lär sig tack vare projekten. Oberoende vilken roll eller ansvarsnivå man har i JCI-projekt så lär man sig alltid något nytt om projekt, gruppdynamik och sig själv. Att det dessutom är roligt och givande gör inte saken sämre.​”

Harriet Bodö, projektledare för 9 juni och Årets mest positiva ålänning 2015

”Det känns så uppfriskande att ge tillbaka till samhället​! Att som i det här projektet få se hur både mentorer och adepter lär sig av varandra och växer som människor är ett stort plus.”

Rasmus Basilier,projektledare för sommarlovsentreprenörerna 2015

Bild från Ålandstidningen, artikel om JCI Mariehamns projekt Ledare för en dag 2018.