Tusen unga ledare

Tusen-unga-ledare-taustalla

Tusen ungdomar från hela Finland deltar i Tusen unga ledare som handelskammaren arrangerar tillsammans med juniorhandelskammaren (på Åland JCI Mariehamn och Ålands Näringsliv, Tusen unga ledare). Tusen unga ledare ordnas i november, 13-17.11.2017.

Tusen unga ledare är en riksomfattande kampanj som för samman ungdomar och ledare för att utforska, erfara och lära sig vad ett ledarskap innebär idag.

Tusen unga ledare är handelskamrarnas, juniorhandelskamrarnas och YES-nätverkets gemensamma kampanj. I år fyller handelskammarverksamheten 100 år och Juniorhandelskamrarna i Finland 60 år. Kampanjen Tusen unga ledare är en del av jubileumsårets program. Mera information om kampanjen på www.tuhatnuortajohtajaa.fi. En del av innehållet är på svenska.

JCI Mariehamns medlem Terhi Metsola är Finlands juniorhandelskamrars nationella projektledare för kampanjen och ansvarar för projektkoordinering och samarbete mellan juniorhandelskammare, handelskammare och YES-nätverken.

Föregångaren till Tusen unga ledare heter Ledare för en dag och har genomförts 2015 och 2016 på Åland. Läs mera om Ledare för en dag 2015 & 2016

Studerande: Tillbringa en dag tillsammans med en ledare Är du i åldern 17-24 år och vill få möjlighet att uppleva vad ledarskap är på en praktisk nivå? Vad gör en företagsledare? Vilken är ledarens viktigaste förmåga? Hur blev chefen chef? Kampanjen Tusen unga ledare erbjuder dig en möjlighet att få svar på de här och på många andra frågor.

Ledare: Påverka framtidens förmågor i arbetslivet Som företagsledare ger du de ungdomar som deltar i kampanjen Tusen unga ledare en värdefull erfarenhet och ett exempel på hurdant ledarskap och kunnande som behövs i arbetslivet. Samtidigt kan du fundera över hur du själv utvecklas som ledare. I företagen och andra organisationer utgör målgruppen för kampanjen personer som verkar i olika ledande befattningar.

Anmäl dig redan idag, sista anmälningsdagen är 15.10.2017.

Studerande: anmäl dig här

Ledare: anmäl dig här

Mera information om kampanjen på Tusen unga ledare.

Kontaktperson

JCI Mariehamn Terhi Metsola, telefon 040 511 1237, terhi.metsola@gmail.com

Ålands Näringsliv Susanne Olofsson, telefon 529 303, susanne.olofsson@naringsliv.ax