Sommarakademin är ett veckoslut där JCI Mariehamns president står värd för ett möte med övriga presidenter och tillträdande (DP, Deputy Presidents) i från JCI Finlands distrikt A. Distrikt A sträcker sig från Borgå till Åbo/Åland och där finns 22 st JCI föreningar. JCI Mariehamn arrangerar resor, boenden och måltider och JCI Finland Distrikt A arrangerar innehåll till de olika mötena/diskussionerna

Årets sommarakademi gick av stapeln den 18-20 augusti och där deltog 24 deltagare. Detta fördelat på 15 PRES, 6 DP och 3 från Distrikt A styrelse deltog.

Dagen började med träff i Åbo terminal och frukost samt konferens på Amorella till Mariehamn.

Vid landstigning begav vi oss till Sittkofska gården för en lunch och sedan inkvartering på Övernäsgården där vi fre-sön hade ett antal stugor bokade.

Middag, diskussioner, samkväm och bastu avslutade dagen.

Lördagen började med frukost och olika grupparbeten i utbildningssyfte. Ledarskap, möteshanterng, diskusioner, presentationer osv.  Lunchen blev även denna gång från Sittkofska gården men i form av hämtmat då vi hade en kanske lite väl optimistisk agenda…

Middagen blev en riktigt lyckad historia, 3 rätter på Brasseri Ångbåtsbryggan. Några deltagare sade att det var ett av deras bästa mål någonsin. Jag instämmer med att maten var topp notch!

Vidare på kvällen så finns en tradition att om man vill kandidera till någon distriktspost så gör man det på sommarakademin genom att ”stiga upp på bordet”. Denna aktivitet följdes av samkväm och bastu.

Söndagen fortsatte vi med olika mötesaktiveter där PRES och DP var skilt. Vi summerade en del av året som gått och diskuterade vad vi har på gång framledes inom våra föreningar.

Som avslutning hade vi en lunch på äventyrsgolfen och sen avfärd med Viking Grace.

Trots att vädret inte var med oss denna helg (regn fredag och lördag) så uppskattades helgen på Åland och flertalet deltagare kommer att komma tillbaka till vår fantastiska ö nästa sommar.

På bilden alla deltagare utom Distrikt A PRES som denna gång fick vara fotograf.

// Alex Östergård – PRES JCI Mariehamn 2017

Sommarakademin 2017