Så många historier vi hört om Battle of the Baltic genom åren och efter några år i viloläge bestämde sig JCI Toompea (Tallinn) för att återuppliva evenemanget. Temat för årets upplaga var Mental Institution och redan i hamnen i Tallinn började vår rehabilitering när doktor och sköterska plockade upp oss i full mundering.IMG_1169

Evenemanget hölls nära Pärnu, ca 2 h bilresa från Tallinn, på en fin lägergård vid Pärnu flod. Direkt när vi anlände med vår doktor till institutionen blev vi inskrivna och fick genom gå en mentaldetektor innan vi fick tid hos chefsdoktorn som ordinerade piller och dryck i små glas.

IMG_1168

Vi delades in i fyra olika lag med deltagare från Tallinn, Stockholm, Turkiet och Mariehamn. Tävlingarna handlade om att samarbeta och lösa olika uppgifter tex bygga en maskeradkostym av tidningspapper och folie. Den viktigaste tävlingen var dock den om att få arrangera nästa års Battle of the Baltics och efter en hård kamp vann Stockholm den äran. Så nu väntar vi på nästa års Battle of the Baltics i Stockholmsområdet.

 

/Susanne Olofsson