Vi var tre kammarmedlemmar (Terhi, Haija och Hanna) som, det politiska läget till trots, vågade oss över den ryska gränsen för att delta i JCI St. Petersburgs Project Management Academy i slutet av juni. Vi inledde med en pre-tour i St. Petersburg som även den organiserades av JCI St. Petersburg. Staden är ofantligt vacker och har så mycket att erbjuda att de två dagar som vi spenderade på att utforska den under pre-touren inte tillnärmelsevis är tillräckligt, så ett återbesök är definitivt nödvändigt! Vi hann ändå se det väsentligaste så som Eremitaget, broöppningarna på Neva, Petershof och en och annan katedral.

Project Management Academy gick av stapeln på en kursgård utan för St. Petersburg. Ca 30 deltagare från åtta olika länder samlades på den ryska landsbygden för att under tre dagar lära sig mer om project management.

10463754_10152440155187459_1618812879031009548_o

Dagarna bestod av skolning i grundläggande project management, team building-aktiviteter, grupparbeten och naturligtvis sedvanligt Jaycee-häng. Slutprodukten av de tre dagarna skulle bli ett projekt som utgick ifrån/stödde något av FN:s milleniemål. Projektet skulle vara så långt planerat att det skulle vara möjligt för en kammare att verkligen genomföra det. Idéerna var många och varierande och flera var app-baserade. Det vinnande bidraget blev projektet ”bring your own cup” som syftade till att göra JCI:s konferenser mindre miljöbelastande.

Helhetsupplevelsen av akademin var riktigt positiv och kan rekommenderas för den som vill skaffa sig grundläggande kunskap i project management på ett himla trevligt sätt!

/Hanna Ekholm