Ikväll besökte 12 medlemmar från JCI Mariehamn Paf:s nya huvudkontor. Vi träffade VD:n Christer Fahlstedt och Jocke Nyberg (sustainable gaming manager) som först tog oss på en rundtur i byggnaden. Varje del av byggnaden har en tanke bakom sig, från solcellerna på energihusets utsida till den öppna loungen på bottenplanen som uppmuntrar till spontana möten bland kollegor. I styrelserummet finner vi Finlands äldsta roulette i mitten av bordet och en bit därifrån finns en gigantisk boll i vilken man kan samla tankarna och ha lugna möten i en annorlunda akustisk miljö.

Företagsbesök Paf 29.03.17, bild 1(Klicka för att göra bilden större)

Efter rundturen begav vi oss till ett mötesrum där Christer Fahlstedt och Jocke Nyberg berättade mycket om ett av Paf:s fokusområden; hållbart spelande. Paf:s satsningar kan ge ekonomiska förluster på kort sikt men företaget tänker mer långsiktigt och tar sitt moraliska ansvar. De lyfter fram att man måste ”walk the walk” – inte bara ”talk the talk”.

Företagsbesök Paf 29.03.17

(Klicka för att göra bilden större)

Det var intressant att höra hur stora Paf egentligen är, något som många ålänningar nog inte känner till. De finns i många länder och Åland står endast för 1% av omsättningen.

Medlemmarna ställde många frågor, det blev en produktiv diskussion och sedan överlämnade kammaren en påskblomma till Paf.

Ett mycket trevligt företagsbesök blev det och vi vill tacka Christer Fahlstedt och Jocke Nyberg för att de tog sig tid att ta emot oss!