Den 15 maj var 5 medlemmar från JCI Mariehamn på företagsbesök hos Dress like Marie.

Alexandra Karlsson (ägaren av butiken på Åland) och Lisa Kittelsen (VD för Dress like Marie) välkomnar oss med öppna armar. Först får vi höra historien bakom Dress like Marie. Allt började som ett familjeföretag i Oravais, en liten by i Österbotten, där även ”flaggskeppsbutiken” är lokaliserad. Företaget drivs av Marie Backman-Thors tillsammans med sina döttrar Lisa och Emelie. Företaget kom till av en slump då vänner till Marie såg vad hon hade köpt på sina utrikesresor och började göra klädbeställningar inför kommande resor. Marie insåg att det fanns en möjlighet att sälja till andra än vännerna och så bildades företaget med det passande namnet Dress like Marie.

IMG_1653 red

Glada businesskvinnorna Lisa & Alexandra!

Idag har företaget vuxit med franchise-butiker i Åbo, Närpes och Vasa på fastlandet samt butiken på Åland och en i Sollentuna i Sverige. Det finns även en webshop vars lager är lokaliserat i Mariehamn. Kläderna handplockas främst av Marie själv under sina resor men företaget har även börjat designa egna kläder, unika för Dress like Marie.

IMG_1656

Skor i egen design!

Dress like Marie har ett starkt servicetänk där de vill sprida glädje och kärlek till alla kvinnor så att alla känner sig fina och uppskattade oavsett kroppstorlek och personlighet. Målgruppen är kurviga kvinnor över 30.

Efter att Alexandra och Lisa berättat om företaget fick vi möjlighet att pröva kläder i butiken. Företagarna plockade vant fram rätt storlek till oss alla och kläderna satt riktigt bra!

IMG_1645 red

JCI Mariehamn gillar prickigt!

Vi vill tacka Dress like Marie för en inspirerande kväll och önskar dem lycka till i framtiden!