Den 24 maj gick årets provmedlemsfest av stapeln. Temat var ”tillbaka till Bengts tid” och det var menat som en hyllning till jubileumsåret. Gäster, både ifrån Åland och vänkammaren i Stockholm, samt provmedlemmarna letade i gömmor och vrår och dammade av sina bästa 60-talsblusar.

Det var en ståtlig skara som anlände till Lemland och den fina lokalen Bergkulla. Gästerna välkomnades med bubbel ute i solen och under det första minglet fick alla en varsin lapp med någonting som var typiskt för 60-talet, det var allt ifrån musiker till Gunde Svan och tv-program. Uppdraget var sedan att hitta dem som man hade en gemensam nämnare med, och på så sätt bildades tre lag som under kvällen utförde flera hårda kamper genom olika grenar. Bland annat så genomfördes ett mycket spännande skidlopp, geléhallon spottades så långt som det bara gick, kakor flyttades från ögat ner till munnen utan att händer skulle användas + många flera spännande grenar som lockade till många skratt.

Till middag bjöds det på en buffé, vilken var helt hemlagad, så vi provmedlemmar höll ett spänt öga på gästerna när de första tuggorna svaldes. Allt verkade vara till belåtenhet så vi njöt av middagen som blandades med både sång och några lagtävlingar. Efterrätterna dukades även de upp till buffé, och rabarberpaj blandades med olika brownies och hallon samt blåbärspajer. Så där hoppades vi att alla skulle hitta någonting som föll dem i smaken.

Nere vid bryggan skapade vi en riktig photoshoot, och tog många vackra bilder. Maria agerade art director och såg till att vi fick välkoordinerade bilder. Vi delades in i fotogrupper, ” de vackra”, ”hippies” och ”resten”.

Det vinnande laget i tävlingarna, fick som pris en låda med skumgodis. Därav döptes de självklart till ”skummisarna”. Haija använde vinsten och drog igång en egen tävling, som hette ”funny bunny”. Det gick ut på att de tävlande stoppade in en skumgodis i taget i munnen, och så skulle de klara av att säga just ”funny bunny”. Med strax under ett 20-tal godisar tog Fredrik Häggblom hem segern som kammarens absolut roligaste hare.

Kvällen avslutades sedan med dans, spontanzumba och trevlig samvaro ute på altanen. Myggen tog det föregivet att även de var bjudna på tillställningen och festade friskt på alla bara ben. De var därför en hjälpande hand att föra festen vidare hem till Maria och Jussi som bjöd in till efterfest. Många av oss provmedlemmar började dock känna att en lång och rolig dag led mot sitt slut, så vi valde att plocka fram disktrasa samt skurhink och lämna festbiten vidare till våra gäster. Christine följde dock med och höll fanan högt för oss provmedlemmar.

 

Vi provmedlemmar tackar alla gäster för en mycket trevlig kväll!

/Provmedlemmarna 2014 genom Therese och Rasmus


Provmedlemsfest vinnande laget Provmedlemsfest arrangörerna