Den 13:e maj så var det dags för den årliga provmedlemsfesten. Kl. 16 samlades en grupp tappra Jaycees framför GE huset där de väntade på skjuts till ännu okänd lokal.

På Inbjudan stod det: Kom bondigt till en PANG fest och som det senare visade sig hölls denna fest på den vackra, rustika och idylliska Thuregården ute på Möckelö. Festens tema var fullt fokuserad på JCI Global Partnership Summit där årets tema är Sustainable development for a peaceful future. Och eftersom vi bor på Åland så kom vi fram till att Åland bygger upp en hållbar landsbygd. Så vad passar då bättre än ett ordentligt BONDE-tema? Oldschool bonde tema med hö, rutiga skjortor och jeans. Det var så gästerna kom klädda den kvällen.

Kvällen på Thuregården började med Föreningsmöte i det som provmedlemmarna hade valt som möteslokal. Möteslokalens utrymme fylldes av den kittlande doften av blandgodis, salmiak, olika gummibjörnar, chips och ostbågar samt den fräscha bubblande blommiga doften av kvällens pärlande prosecco.

Kvällens Toastmasters och Gamemaster uppdaterade gästerna om hur kvällen kommer att gå tillväga och sedan inleddes 5-kampen ute på Thuregårdens parkeringsplats i solnedgången.

Under tiden fixade Foodmasters middagen i form av hamburgarbuffé som var helt hemlagad. Burgarkött, klyftpotatis, coleslaw, sallad, inlagd gurka & rödlök, majonäs och aioli, you name it, allt fans. (Vid den här tidpunkten är det viktigt att nämna att flere av provmedlemmarna träffades kvällen innan och ‘preppade’ som man säger inom gastronomibranschen. Provmedlemmarna preppade all mat så pass långt kvällen innan att den egentligen bara behövdes läggas upp och stekas.)

Det var en välgenomtänkt meny som mättade alla magar denna kväll. Och det visade sig att oron som uppstod när man insåg att ‘tänk om det inte räcker till’ var helt i onödan! Phew!

När de tappra bondegästerna hade kämpat sig igenom 2 grenar kom de in för att avnjuta middagen. Många visor sjöngs och leddes så fint av kvällens två toastmasters.

Kvällen blev förgylld av aktiviteter i kvällssolen med mycket spring såsom ‘gissa hur mycket denna PLASTO-traktor väger’, stövelkastning, stafetter och potatiskastning.

Kaffe och avec samt morotscupcakes väntade  på gästerna inne i salen. En av provmedlemmarna underhöll oss med en interaktiv song där alla klappade med i takt med stort leende på läpparna.  Och det tog minsann inte länge innan borden, samt kärlen och dekorationerna packades ihop och skuffades åt sidan. Då kom pingismaterialet fram och volymen på ghettoblastern höjdes. Till slut dansades det limbo i ena endan av salen, i andra endan av salen stod ”pingisbord” och däremellan så utbyttes djupa konversationer och teorier. Det dansades så att väggarna skakade. När kvällen började närma sig ett slut så var planen att de som ville fick fortsätta inne i Mariehamn. Alla provmedlemmar samt gäster åkte från Thuregården till GE huset och det är där som den officiella provmedlemsfesten tog slut.

Summa Summarum…

Vi åt och drack, lekte lekar, skrattade, lärde känna varandra, diskuterade, dansade så att väggarna skakade, sjöng ålänningens sång och ’vårt land’ och  var bondiga.

Med andra ord så var det
en riktig PANG-fest !

Tack alla ni som kom till festen och ni som hjälpte till!
Det här gör vi som tidigare sagt – igen!

Text: Alexandra v. S. & Ivar G. (korrektur)

18519348_10155952139929237_1478927074_o redigerad

Kvällens glada provmedlemmar!

18516709_10155952140049237_151850413_o redigerad

Glada festdeltagare!

18472565_10155952140054237_319255854_o redigerad

Ännu gladare festdeltagare!

(Klicka på bilderna för att göra dem större)